2010. május 15., szombat

- Shah meg a nyári szezon

MagicIsland3_72dpi420x420[1] Nyakunkon a nyár hála Istennek, kétségtelen. Ezt főként abból lehet leszűrni, hogy hosszabbodnak a nappalok, elkezdődik a vizsgaidőszak és ZH-ra menet golyózáporként éri az embert a jégeső, miközben a zebránál a lámpa már fél perce piros.
De mindeközben van bolygónknak egy olyan szeglete, ahol nem hogy az eső, de a hőmérséklet sem igazán esik, ahol késő tavasztól kora őszig pezseg az élet, forr a levegő, riszál a sok altest és ahova ugató vadászkutya legyek, ha egyszer nem megyek ki: ez pedig a Baleár-szigetek gyöngye, Ibiza.

Mint az az olvasók már bizonyára tudják, a trance család körein belül van egy olyan producer, aki egész imidzsét eköré a sziget köré hegyezte ki és ezzel engem meg is vett kilóra. Természetesen Roger Shah-ról beszélek, aki hamarosan újabb nagy durranásra készül, ugyanis június 11-én ő is elereszti dupla CD-s mixalbumát, ezúttal harmadik alkalommal. Még egyszer rá kellett jönnöm, hogy ez a pali nem emberből való: a Magic Island Vol. 3 tracklistáját végigpásztázva rögtön szembeötlik a tény, hogy Shah apánk rendesen képviselteti magát a korongokon.

Armin van Buuren, Markus Schulz, az Above & Beyond, Richard Durand és Ferry Corsten után ismét egy igen exkluzív albumot kapunk a kezünkbe, melyben a DJ összesűríti mindazon produkciókat, melyeket valószínűleg előszeretettel fog pörgetni a nyár bulik alatt.
Nem kevesebb, mint nyolc abszolút vadiúj saját szerzeménnyel jelentkezik Roger a korongon és amikor szemügyre vettem a dalokat, észrevettem, hogy nagyon finomságosaknak ígérkeznek, már csak azon nevek alapján, akikkel együtt dolgozott a baleár trance fenegyereke.

Már rögtön az első korongon lesz egy újabb kollaboráció a svéd Kyrst-tel (nem rég jött ki Virgin Kyle Beach című nagyszerű darabjuk), rögtön utána pedig az elsőként érkező kislemez az albumról, a 2008-as sláger, a Lost folytatása, a Found, természetesen a kanadai Zara Taylor-ral. Hogy maxiként mikor vásárolhatjuk majd meg, arról még nincs hír.
A második korong szinte zsong a Roger Shah-daloktól: először is egy új Black Pearl nótával nyit, a Discovery-vel. Az álnév a szerzőt és Ralph Fritsch-et takarja és már jó pár muzsikát elkövettek együtt, viszont egyelőre az én tetszésemet egyikkel sem sikerült kivívniuk.
A producer Lara Ross és a vokalista Todd Wright oldalán látjuk viszont a kopaszt a Lay Down-ban, melyet irgalmatlanul követ egy újabb Shah-Tenishia-Lorilee szentháromság, a Catch A Cloud. Na erre nagyon kíváncsi leszek!
Kissé progresszívabb vizekre is átevezett a német producer, ez tökéletesen hallatszik az Eden című dalban, melyet az éppen új szerzői albumán dolgozó Leon Bolier-rel együtt hozott össze.
De még mindig nincs vége, 2010-es bulizósabb köntöst adott az Over & Over című dalának is (a Found után ez érkezik majd maxin), amelyet a 2007-es Songbook albumon kedvelhettünk meg, de nagyon és még arra is volt ideje, hogy egy Guaba Beach nevű trekket összehozzon. A szerzemény pikantériája az, hogy a cím egy ciprusi helyet takar, ahol nyáron gatyaszaggató Shah-koncert lesz, ezzel ő is beáll Tiesto, Armin van Buuren és Ferry Corsten után azon nagyágyúk közé, akik nagyszabású szólókoncerttel rázzák ki belőlünk a tombolhatnákunkat.

Az egész mixalbumot a Healesville Sanctuary kistestvére, az Ancient World zárja majd, amihez már Armin A State Of Trance 2010 albumán is lehetett szerencsénk. Persze Roger papán kívül olyan nevek is képviseltetik magukat a dupla CD-s albumon, mint Ronny K, Semantica, Dimension, vagy épp a testvér Pedro Del Mar.


Mindenképpen érdemes rászánni majd az időt és a pénzt a mixalbumra, nagyot fog szólni, az tuti! Ne feledjétek, június 11-én: Magic Island – Music For Balearic People Vol 3.!

Tracklista:



CD 1
01. Nando - Third Person
02. Tucandeo Pres Storyline Ft Jennifer Hershman - Unarmored Love
03. Dulac & Dubois Ft Szen - Turning
04. Dejan S - Behind The Mountains
05. Dimension Pres Long Island Ft Anthya - Opposing Worlds
06. Nuera - Inside
07. Sectr 24 Ft Chelsea Lee - Say Goodbye (Johnny Yono Remix)
08. Iris Deejay Ft Maria Opale - Leave A Sign
09. Walsh & Mcauley Ft Antonia Lucas - I'm Only Human
10. Nuera - Nostalgic
11. High Noon At Salinas & Kyrst - Ocean Spray
12. Sunlounger Ft Zara Taylor - Found
13. Dennis Nygren Pres Kyrst - Kata Sea Breeze
14. Tomac - Good Karma 15. Walsh & Mcauley – Aestas

CD 2
01. Roger Shah & Ralph Fritsch Pres Black Pearl - Discovery (Intro Mix)
02. Semantica - Natural Wonders
03. Pedro Del Mar Ft Ridgewalkers - Tears Of The Dragon
04. Serafim - Terra Incognita
05. Dimension Pres Long Island - Cies
06. Tucandeo Pres Storyline Ft Anthya - Crystal Sky ( The Flyers & Mike Sonar Remix)
07. Roger Shah & Ross Lara Ft Todd Wright - Lay Down (Roger Shah Mix)
08. Roger Shah & Tenisha Ft Lorilee - Catch A Cloud (Roger Shah Mix)
09. Roger Shah & Leon Bolier - Eden (Roger Shah Mix)
10. Roger Shah - Over & Over (Roger Shah 2010 Rework)
11. Kim Svärd - Manne's Song
12. Roger Shah - Guaba Beach
13. Fast Distance Ft Solnce´- Come With Me
14. Ronny K. - Change
15. Roger Shah & Signum - Ancient World (Roger Shah Long Haul Flight Mix)

Roger Shah hivatalos weboldala
Roger Shah a MySpace-en
Roger Shah a Twitteren
Roger Shah a Facebookon