2011. június 30., csütörtök

Andrew Bayer kőkeményen debütál

Vegyünk egy amerikai ifjút, telve a zene és a kütyük iránti szeretet teljes spektrumával. Küldjük el őt egy nívós egyetemre tanulni (Berklee College of Music), ráadásul mi mást, mint a muzikalitás elektronikus mivoltát – szintézist. Nézzük végig, ahogy tudását és szenvedélyét latba vetve az egyik legütősebb trance producer duó fele lesz, majd néhány év után olyan szólókarrierbe kezd, amelyre felkapja mindenki a fejét.
Ha mindezt megtettük, minden bizonnyal az üstökösként felfelé ívelő Andrew Michael Bayert kaptuk eredményül, akinek debütáló albuma, az It’s Artificial hamarosan már a kezünkben lehet.


Kedves Andy-nket félteni nagyon nem kell, ha zenéről van szó. 2003-ban összekeveredett egy zenei fórumon a skót Alan Nimmo-val, akivel elkezdtek csak így az óceán két oldaláról dalokat írni. Mindez olyan eredményesnek bizonyult, hogy a kettejük alkotta formáció, a Signalrunners rövid idő alatt takaros hírnévre tett szert olyan nagyszerű nótáknak köszönhetően, mint a Mike Foyle-lal közös Love Theme Dusk, a Julie Thompson hangjával perzselő These Shoulders, a huncut Meet Me In Montauk, vagy épp a Bart Claessen remixben tökélyre vitt Aria Epica.
A neves Fraction Records-ot is ők alapították és irányítják, nem mellesleg.

Az utóbbi időben viszont Andrew egyedül is elkezdett alkotni, polgári neve alatt, és kicsit felrázta a progresszív trance szikes talaját. Betyárul tudja tekerni a szintiket, ezt meg kell hagyni, olyan hangzásokkal operál, hogy az öröm a fülnek. Ezt az oldalát úgy istenesen most fogja megmutatni nekünk, ugyanis érkezik az It’s Artificial névre keresztelt albuma, ami minden, csak nem behatárolható.

A július 25-én, az Anjunabeats zászlaja alatt megjelenő LP egy igazi szintetizátorgőzös utazásra csábít minket a maga 8 dalával. Soknak nem tűnik, viszont amit kapunk, az halálpontosan kevert hangok, lüktető dobok, transzba ejtő effektek és a klasszikus komponálási technikák bolondbiztos manifesztációi olyan szerzeményekben, melyeket stílusokba skatulyázni nehezen lehetne. A hivatalos oldalon megbúvó előzetes mixecske engem megvett kilóra. Ne számítsunk kommersz darabokra, van egy leheletnyi elborultság, ahogy azt már Mr. Bayer-től megszokhattuk. Érdemes lesz megízlelni. Addig pedig egy kis kedvcsináló:







Andrew Bayer – It’s Artificial – hivatalos oldal
Anjunabeats, 2011. 07. 25. - Előrendelés

01. Nexus 6
02. Dedicated To Boston’s Waste Management System
03. Counting The Points
04. Monolith
05. A Drink For Calamity Jane
06. Paper Cranes
07. From The Earth
08. We Will Return