2009. április 15., szerda

- Négy darab százas


Ismerős a logó? Oh, hát persze, hogy az! Itt, a blog hasábjain is előfordult már egyszer-kétszer meg hát ugye aki a trance stílust szereti annak kötelező: a szcéna illusztris rádióműsorának szimbóluma ez, egy olyan hetente jelentkező friss és ropogós összeállításé, ami nélkül már szinte nem élet az élet és milliók hallgatják szerte a világról.
A házigazda, a holland Armin van Buuren is még csak pelyhedző potméterű muzsikus volt, amikor 2001-ben elindította az A State Of Trance névre keresztelt műsort, ám ahogy nőtt az évek során a tapasztalata és népszerűsége, úgy nőtte ki magát az ASOT is egyfajta trance-ikonná. Én először a 205. epizódot hallottam egy osztálytársam jóvoltából (meglepődtem, hogy Armint hallgat), aztán 2006 novemberétől, a 270. epizódtól fogva nagyjából folyamatosan figyelemmel kísérem és minden csütörtök este 8-kor belövöm a Digitally Imported FM-et.

Eltelt 8 év. Én személy szerint elképzelni sem tudom, hogy lehet 8 évig folyamatosan vezetni egy műsort hétről-hétre. Mivel nekem is volt már egy rövidéletű műsorom, illetve folynak az előkészületek egy új széria kialakításán, így tudom, hogy egy igazán jó adást összehozni sok idő. Odafigyelés, hanganyagok felvétele, új zenék beszerzése, meghallgatása, eldöntése, hogy beleillik-e a műsor profiljába oder nein, aztán még összerakni-mixelni-vágni-hegeszteni az egészet, majd a szükséges utómunkálatokat elvégezni.. hát, időbe telik. Ez még az én esetemben oké is, de gondoljunk bele egy kicsit Armin helyzetébe: szerintem ő jóformán levegőt nem tud venni, annyi az elintéznivalója. Megbeszélések, bulikba járni a világ különböző pontjaira (ergo folyton utazik), az Armada kiadóval kapcsolatos dolgok egy részének intézése (bár azt elintézik nagyrészt helyette), új zenékkel is néha meg kéne lepni a rajongókat és akkor még ott van az ASOT. Azt is össze kell állítani hétről-hétre, nameg csütörtökön le is kell adni. 33 évesen. Hihetetlen a pali.

Na de koránt sem úgy tűnik, hogy abba akarná hagyni a műsort. Minek is tenné, amikor karrierje csúcsán van. 8 hosszú év alatt pedig odáig fajult a világ, hogy bizony itt a nyakunkon a 400. (négyszázadik) A State Of Trance epizód! És hogy mennyire is? Holnap.

Persze ahogy eddig mindig megünnepelte a jubileumokat a holland fenegyerek, így nem lesz ez másképp most sem. Elnézést, másképp lesz.
Mert a 400. adást nem akárhogy fogják ünnepelni a trancer-ek! Hetedhét országra szóló partysorozatot szerveztek nekünk Arminék, sőt rögtön 3 napig fog tartani a banzáj 3 különböző országban. Kib****t nagy buli lesz, bizony mondom Néktek, ki is van a sokminden, hogy én nem tudok menni valamelyikre.

No de hogy is lesz ez?
Holnap este 8-tól indul a mandula, egyenesen Németföldről, a wuppertali Club Butan-ből. Bele is kezd a lecsóba maga Armin, majd a nemesi családból származó nagy kedvencem, a brit Gareth Emery veszi át tőle a lejátszókat. Az a pali nagyon tudja! De a színfalak mögött ott fog várakozni még a manapság már csak Roger Shah néven főzőcskéző DJ Shah is, a hollandus kissé zakkant Sied van Riel, az Anjunabeats kiadó nagy duója, Super8 & Tab, a kanadai zseni Arnej és nem utolsó sorban kicsiny hazánk üstökösei, Myon & Shane54!
Shane-ék így köszöntik a népet (csak Myon használt volna valami épkézláb mikrofont :D):


Aki esetleg a reggel 6-ig tartó buli után még érzi a boogie-t a lábában, az nyugodtan átruccanhat Nagy-Britanniába, a burminghami Club Air-be, ugyanis ott folytatódik tovább az ütemremozgás. Armin egyfajta fantomként természetesen mindenhol feltűnik (valószínűleg nem riksával közlekedik), ugyanis ott is ő fogja nyitni az estét este fél 9-kor. Utána hallhatunk és láthatunk még egy egész Markus Schulz-ot, egy csipetnyi Simon Patterson-t, egy evőkanálnyi Daniel Kandi-t, sőt még egy nyoszolyányi Mike Foyle-t is. Természetesen többek között.

A trancederby utolsó állomás maga az Anyaföld, a hollandiai Rotterdam. Április 18-án szombaton a Maasillo-ban eshetünk ismét transzba este 10-es kapunyitással. Armin szettjét ismét csak Gareth Emery-é követi majd, de aztán pörgetnek még Aly & Fila-ék, a Cosmic Gate-es srácok, Nitrous Oxide, de még maga Ronski Speed is. A buli hajhullásig, orrvérzésig, földre rogyásig, illetve reggel 6-ig tart.

Bocs, lehet, hogy későn szólok, jegyeket már ofkorz ne reméljetek, olyan sold out, hogy neki lehet támaszkodni.

Naszóval, holnap indulunk, megállás nincs, este 8-tól közvetíti egy talicskányi rádióállomás is a partyt, többek között a jó öreg Digitally Imported FM is azoknak, akik nem tudnak ott lenni de részesei akarnak lenni az élménynek.

3 nap, 3 ország, 3 elit klub, a trance szcéna színe-java és majd' 30 órányi elektronikus zene. A State Of Trance Episode 400: én így szeretlek!

Itt pedig a hivatalos oldal, mélyebbre ható információhalmazzal, a fellépők teljes listájával, videókkal, interjúkkal és még ami a hangfalon kifér.