2008. december 19., péntek

- Crème de la crème

Eljött ismét az idő. Idén is, csak úgy, mint 7 éve mindig. Vannak, akik fikázzák és vannak, akik nem, de egy biztos: a tegnapi A State Of Trance adás nem volt semmi.

A 2001-ben indult rádióműsor, melyet Armin van Buuren vezet, kétségtelenül a trance szcéna legmeghatározóbb heti rendszerességgel jelentkező képviselője. A holland producer nagyon jól keveri a lapjait, ez tuti: ő a DJ Mag szerint a világ legjobb DJ-je és még a leghallgatottabb rádióadás házigazdája címet is bitorolja.
Sokan azt gondolhatják, hogy egy mix az csak egy mix, de a rajongók számára némelyik ASOT-epizód élményszámba megy. Manapság ilyen volt a 380. adás, ami Armin szöuli fellépését közvetítette és meg kell hagyni: a koreai közönség olyan hangulatot kölcsönzött a bulinak (és így az adásnak is), hogy az hihetetlen (mi, MoT-osok szerintem kórusban üvöltöttük velük együtt, hogy ARMIN, ARMIN!).

ASOT 380 élő felvétel a szöuli Club Volume-ból:



Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.


A tegnapi egy különleges mix volt: mint évente mindig, minden karácsony előtt, így most is eljött az A State Of Trance Top 20 műsor ideje. Szinte hozzátartozik ez már az ünnepi hangulatra való hangolódáshoz. Egy két órás mix, melyben (az előzetes közszavazás eredményeként) visszahallhatjuk az év legjobb trance nótáit. A 2006-os Top 20 verhetetlen jó volt, emlékszem, a tavalyi viszont kevésbé tetszett.

A műsor koncepciója nem más, minthogy a hallgatók szavazatai által a 20 legjobbnak választott dalt növekvő szavazatarányban mixeli össze Armin, ergo az év legjobbnak ítélt dala hallható majd a 2. óra legvégén, utolsóként. Egyfajta visszaszámlálás. Érdekesség, hogy az Above & Beyond-nak sikerült zsinórban háromszor elvinnie a Tune Of The Year titulust:
2004: Above & Beyond feat. Zoe Johnston - No One On Earth (Gabriel & Dresden Remix)
2005: Above & Beyond vs. Andy Moor - Air for Life (Original Mix)
2006: Above & Beyond feat. Zoe Johnston - Good For Me (Original Club Mix)

És az idei Top 20? Hmm... bizony bevallom férfiasan, bekönnyeztem rajta. Fanatikus vagyok? Lehet. Imádom ezt a stílust, imádom a zenét, és egyszerűen olyan nagyszerű dalok szerepeltek a műsorban, hogy... nincs rá szó. Igaz az, hogy talán voltak jobb számok is idén, de azért nem lehet az összes kiváló muzsikát leadni. A DI FM fórumán sokan hőbörögtek, mert túl sok volt a vokálos szám és hiányolták az instrumentálisokat. Őket igazándiból nem értem, legyen ez az ő bajuk.

Akikkel hallgattam a műsort és beszéltem közben MSN-en, azok mind elszálltak a 383. epizódtól. Nem véletlenül A State Of Trance a neve a műsornak. Izzott a net, izzott mindenki, hogy vajon melyik lesz a következő dal a nagy visszaszámlálásban, és folytak a véget nem érő találgatások a szcéna fórumain és a privát beszélgetésekben, hogy vajh' mi lesz idén az első, a námbörone? Ismét Above & Beyond (OceanLab), esetleg Ferry Corsten egyik szerzeménye az új albumról, vagy egy DJ Shah nóta? És jöttek sorba a kedvencek, amiket mindenki ismer, amik megrengették 2008-ban a clubok falait és amelyek szövegét egyszerre kántálta majd' az összes trancer a Föld legkülönbözőbb pontjain.
Ilyenkor érti meg az ember, hogy mi a fészkes fenéért lett a stílus neve trance. Amikor érzed magadban, hogy együtt dobban a szíved mindenkivel, aki szereti ezt a műfajt, amikor egy varázslatos női vokál képes kizökkenteni a legmélyebb depressziódból is, és csak becsukod a szemed: repülsz... transzba esel. Boldognak és energikusnak érzed magad: that is a state of trance. Sokan meglepődnének, mire képes a zene. Legyen az elektronikus, akusztikus, vokál vagy instrumentális. Könnyű vagy komoly, régi vagy új.

Nem is szaporítom a szót. Íme 2008 legimádnivalóbb, legszebb, legnagyobb, legjobb 20 trance dala egy fantasztikusan hangulatos mixben. Kötelező:

Armin van Buuren - A State Of Trance Episode 383 (Top 20 of 2008):

"Back In Time" - Warmup:

00. Intro
02. Above & Beyond feat. Zoe Johnston - No One On Earth (Gabriel & Dresden Remix) - Tune Of The Year 2004
03. Above & Beyond vs. Andy Moor - Air For Life - Tune Of The Year 2005
04. Above & Beyond feat. Zoe Johnston - Good For Me - Tune Of The Year 2006
05. John O'Callaghan feat. Audrey Gallagher - Big Sky - Tune Of The Year 2007

"TOP 20 Countdown" - Mainshow:

20. Armin van Buuren feat. Susana - If You Should Go (Aly & Fila Dub)
19. Leon Bolier - Ocean Drive Boulevard
18. Akesson - Perfect Blue
17. Andy Duguid feat. Leah - Wasted
16. Armin van Buuren feat. Jaren - Unforgivable (First State Smooth Remix)
15. Mr. Sam feat. clAud9 - Cygnes
14. DJ Shah feat. Adrina Thorpe - Back To You (Aly & Fila Remix)
13. The Doppler Effect - Beauty Hides In The Deep (The Blizzard Remix)
12. The Killers - Human (Armin van Buuren Remix)
11. Armin van Buuren & DJ Shah feat. Chris Jones - Going Wrong
10. Oceanlab - Sirens Of The Sea (Above & Beyond Club Mix)
09. Alex M.O.R.P.H. - Walk The Edge (Alex M.O.R.P.H. B2B Woody van Eyden Remix)
08. Lange feat. Sarah Howells - Out Of The Sky (Kyau & Albert Remix)
07. Oceanlab - Miracle (Above & Beyond Club Mix)
06. Cerf, Mitiska & Jaren - You Never Said (Dash Berlin Remix)
05. Ferry Corsten feat. Betsie Larkin - Made Of Love
04. Oceanlab - Breaking Ties (Above & Beyond Analogue Haven Mix)
03. Orjan Nilsen - La Guitarra
02. Armin van Buuren feat. Sharon den Adel - In & Out Of Love
01. Sunlounger feat. Zara - Lost (Club Mix) [TUNE OF THE YEAR]


Az adást itt lehet letölteni.