2008. december 3., szerda

- Munka közben: Chris Jones & Eller van Buuren

Munka közben rovatom újabb célpontokra vetette ki a hálóját.

Idén április 18-án, egy hihetetlen koncert keretében látott napvilágot a holland Armin van Buuren 3. szerzői albuma, az Imagine (István kollegám írt róla egy cikket még anno). Az idei Armin Only-n bemutatott korong annyira nem volt nagy durranás, a világ első számú DJ-je inkább a divathullámot lovagolta meg, nem pedig a szép melódiákat. Ettől függetlenül persze nagyon jól fogy(ott) a lemez, - ami természetesen az (előző Munka közben-ben bemutatott) Armada-nal látott napvilágott -, hisz azért van rajta egy-két igen finom darab is.

Ilyen például a Going Wrong című nóta, ami úgy gondolom máris klasszikussá avanzsálta magát. A dalban összesen öt ember munkája fedezhető fel, öt olyan művészé, akik igazán értik a dolgukat. A szöveget a jobb oldalt látható alternatív stílusban mozgó, feltörekvő brit énekes Chris Jones írta és énekelte fel, a szintikről pedig DJ Shah és persze maga Armin van Buuren gondoskodott. Shah papát viszont gitárjáték nélkül nehéz elképzelni, nincs is ez másképp ebben az esetben sem, a track fantasztikus gitárjátékát újra csak a jobb oldali fiatalabbik van Buuren-nek, Eller-nek köszönhetjük, aki már olyan produkciókban dolgozott együtt bátyjával, mint a ZoCalo, vagy a Yet Another Day. A főtémát a mesterpéldány felvétele során a Rank1 duó kiváló billentyűse (és az analóg szintik nagymestere), Benno játszotta.

A következő videót tegnap este tették fel a Armada YouTube-csatornájára. Egész meglepő a koncepció: Chris és Eller egy hotelszobában, hirtelen felindulásból elköveti a Going Wrong-ot, csak úgy a'la natur, egy szál gitárral. Hihetetlen jól nyomja mind a kettő, itt látszik meg igazán, hogy a sokak által egyszerűnek és unalmasnak titulált elektronikus tánczene is csak olyan, mint minden más zenei műfaj: erősen támaszkodik az őt körülvevő műfajokra és nem utolsó sorban kell hozzá egy kis tehetség is. Már pedig a két srác igen tehetséges, de nézzétek meg magatoknak:

Munka közben: Chris Jones & Eller van Buuren live & unplugged:


Update:
A videó végén látható, hogy a camera(wo)man Susana volt, az az énekesnő, akivel Armin már sokszor zenélt együtt, teszem azt az If You Should Go-ban.

Ja, és a Going Wrong valahogy így hangzik eredetiben: