2008. december 1., hétfő

- Transzenergia nullakilenc

Adjunk hálát a sorsnak, hogy a három holland fiatalembert, Irfan-t, Duncan-t és Theo-t a '90-es évek elején összehozta. A rendezvényszervezésben jártas három fiatalnak akkor ugyanis nagy álom lebegett a szeme előtt: egy olyan független szervezőiroda létrehozása, mely Hollandhon legeszméletlenebb modern tánczenei rendezvényeit szervezi. Így 10 év távlatából bátran kijelenthetem: sikerült nekik. Az alapítók nevének kezdőbetűit büszkén viselő ID&T cég gondozásában látnak napvilágot manapság a legjelesebb trance-, house-, és technofesztiválok.
Azt hiszem azoknak, akik a szcénában mozognak, be sem kell mutatni ezeket. Az amszterdami RAI Központban megrendezésre kerülő Innercity, az Amsterdam Arena-ban székelő Sensation Black & White, vagy ami a legaktuálisabb: az utrecht-i Jaarbeurs-ban évente tomboló Trance Energy mindig többtízezres tömegeket vonz a világ legeldugottabb szegleteiről is (és igen, egyszer ki kell jutnom egy TE-re).

Nemrég megindult a 2009-es Trance Energy kampányhadjárata is, bár még négy hónap van hátra a buliig, ami 2009. március 7-én lesz esedékes a megszokott helyen.
Évről-évre 3 (2007-től már 4), folyosókkal összekötött 'részlegben' tombolhatnak a táncolni vágyók: az élő performanszokkal és élvonalbeli DJ-kel tarkított Mainstage-en, a clubzenétől dübörgő Madhouse-ban, a változó programokat kínáló alternatív placcon vagy a keményvonalasabb trance szerelmesei a Hardstage-en. Ezen felül persze a szomjazók és éhezők is megtalálják a szükségleteik kielégítésére alkalmas hangulatos helyeket.
Egy ekkora eseményhez természetesen dukál egy himnusz is, amit minden évben más-más trance producer vagy formáció követ el. 2007-ben JOOP zúzott oda a The Future-rel, idén Ernesto & Bastian halhatatlan párosa darabolta kegyetlenül a lábakat a Thrill-el, a '09-es TE himnuszát pedig a holland Rank1 duó szolgáltatja a L.E.D. There Be Light képében-hangjában.

JOOP - The Future


Ernesto & Bastian - Thrill

A banzáj tehát elindult, szombat óta lehet elővételben venni a jegyeket durván 43 euróért. A tavalyit eszeveszettül elkapkodták, tessék tehát sietni!
Kiváncsian várom, hogy idén kik lesznek a fellépők :)

ID&T honlap
Trance Energy 09 honlap
TicketOnline webshop

TranceTream FM fórum TE topik