2010. február 23., kedd

- BRÉKIN’: Taroltak a magyar remixek!

Twitter_Logo[1] Szép este ez a mai az ifjú hazai trance producereknek, bár van egy olyan érzésem, hogy némelyikük még épp alszik és nem is tudja mekkora jóság ütötte fel a fejét. De ne szaladjunk előre, kezdjük az elején:

A nemrég említett Ferry “System F” Corsten pár hete meghirdette a szcéna talán legeredetibb, legátfogóbb, legnagyobb remixversenyét, az FC System F projektet; focibuzi zeneszerzők előnyben. Az FC egyrész a holland nagymester monogramja, de igen, utal itt a ‘football club’ kifejezésre is, ugyanis 11 régi nagy klasszikus System F dalt lehet majd remixelni. Na jó, csak 10-et, mert a “kapus”, a nagy sláger Out Of The Blue már elkelt, azt a nagy fejesek gondolhatták újra Tiesto-val és Laidback Luke-kal az élen. Meg is jelent azóta. Na de a hátvédek és a csatárok még hátra vannak, a középpályásokról nem is beszélve: minden héten letölthetővé válik egy régi dal remixpakkja a projekt oldalán és ingyenes regisztráció után már kaparható is lefele és lehet beleaprítani az FL-be, Logicba, Reasonbe vagy épp az erőlevesbe.

Ha jól kifőztük a kompozíciót, akkor azt mp3 formátumba csurgathatjuk is vissza az oldalra, lehetőleg 3 héten belül és az FC System F-es srácok nagy gonddal jól meg is hallgatják. 10 remix lesz kiválasztva minden dalból, amire majd lehet szavazni ingyenesen a népnek orrba-szájba kifulladásig, a nyertesek pedig felkerülnek előbb egy kislemezre, majd a nyertes remixekből álló albumba a verseny végén. Emellett kézhez kapnak az elkövetők 250 eurót és egy komplett mezt a fent látható logó színeiben, hogy legyen miben tesiórán feszülni.

Nos, az első meghirdetett nóta, a Cry már meg is kapta az arcába a sok-sok remixet (több, mint 140 érkezett be), amelyek közül ma este (alig egy órája) a zsűri ki is választotta (és Twitteren ki is nyilvánította) a szavazási fordulóba továbbjutottakat! És amikor a listát olvastam, eldobtam az agyam!
10 továbbjutott remix közül 3 magyar remix! (Minimum, mert végülis lehet, hogy a többi álnév is honfitársat takar :)
Több, mint 140 közül, kéremszépen, Magyarország fiai ott vannak keményen a 10 legjobban! Hihetetlen!

- PeterG-ék szépen haladó hármasfogata, az Airplay47 kiegészülve a zeneileg rengeteget melózó Jason Mill-lel olyan újragondolást hozott össze, ami megragadta Ferry-ék szívét. Vigyázzatok, hamarosan együtt zenélnek majd Szoboszlón!
- Rádiós kollegám, Sárai Norbert, vagyis North State is ott van a mezőnyben, hatalmas gratuláció neki! Őt is hallhatjuk hamarosan Budapesten!
- És végül egy eddig számomra ismeretlen srác, Király Róbert (Robert Kiraly) jutott be, aki az Egyesült Királyságban tevékenykedik már egy ideje. Ihol a MySpace-e!

Ez igen srácok! Csak így tovább! Ez szép volt!
Hamarosan lehet majd rájuk szavazni is, ha ellátogattok ERRE az oldalra és rákattantok a Cry mezre, ahol természetesen bele is lehet hallgatni a munkákba! Hajrá, szurkoljunk a srácoknak és tegyétek le voksaitokat Ti is!