2010. február 22., hétfő

- Munka közben: 7 Skies

A-1009206-1266420723[1] A képen látható fiatalember a trance berkek egyik feltörekvő friss producere. Bár igazából nem is annyira friss, hiszen olyan álnevek alatt, mint Operation Strike vagy Strike-E már hallhattunk tőle dalokat 2003-2004 tájékán is.
Az olasz David Boldini viszont mára rátalált a számára megfelelő útra és úgy tűnik, a 7 Skies projektje egész permanens és sikeres. Kellemes párost alkottak ők a francia Jonathan Blakoe-val, azaz Static Blue-val, akivel együtt jó pár remixet könyvelhetnek el, köztük Adam Szabo Altra-jához és Sunny Lax Miqué-jéhez is. Mondanom sem kell, utóbbi két producer magyar. Manapság viszont egyedül próbálgatja a szerencséjét és nem kell félteni.
A kellemes, nem túl zúzós uplifting trance művelője ő, nem mellesleg nagy tudója a hangok viselkedésének ugyanis producerkedés mellett egy hangmérnőki és hangtechnikusi vállalatot is igazgat.

Tavaly szeptemberben jött ki egy remixe Ronski Speed általam már sokat emlegetett és nagyra becsült válogatásalbumán, a Positive Ways 5-ön, melyet az említett zenész Something Happened On The Way To Heaven című dalához írt. Egy csapásra beleszerettem, nagyon megnyerő darab lett, bármikor szívesen hallgatom; fantasztikusan eltalált újragondolás. David-nek van egy YouTube csatornája, ahol anno be is mutatta a művet: lejátszotta Logic-ban, az általa használt zeneszerző környezetben, de az írási folyamatba nem avatta be a nézőket: mostanáig.

7 Skies a napokban jelentkezett egy két részes mondhatni videóinterjúval a remixxel kapcsolatban, amelyben elmagyaráz és megmutat pár dolgot a szerzemény születését és felépítését illetően. Nézők kérdései alapján állította össze, hogy miről szóljon a bemutató és megtudhatjuk belőle például, hogy hogyan néz ki a dal dobszekciója, hogyan hívta életre az uplifting műfajra napjainkban oly jellemző fémes acid hangokat és ad tippeket azoknak is, akik nem tudják eldönteni, mi módon mastereljék a mixeiket. Kezdő producereknek és azoknak, akiket érdekel a szoftveres zeneírás mindenképp érdemes megnézni!





Aki többre vágyik, látogasson el David weboldalára:
7 Skies honlap