2009. július 31., péntek

- A DJ társadalom Grammy-díja

Na ehhez is elérkeztünk: idén is megrendezésre kerül a DJ Awards díjak átadása. Hogy miről van szó?


Az elektronikus zenei szcéna csak a DJ-k Grammy-jeként emlegeti az évente megrendezésre kerülő DJ Awards eseménysorozatot. Az ötlet nem máshonnan származik, mint Napsütéses Szigetről, Ibizáról, ami ilyenkor nyáron frankón holmi Mekkaként funkcionál minden szintihangot kedvelő emberkének. Júliustól szeptember végéig tart a szezon, a legspécibb klubok, a legnevesebb zenészek, a legforróbb tengerpartok, a legdögösebb spanyol lányok és a legfinomabb koktélok kíséretében; nem csoda, ha annyi producert megihlet. Na azt nevezem én nyaralásnak. A díjat egyébként '98-ban találta ki két arra járó DJ, Mr. Papy és Lenny Ibizarre, hogy vigyenek még több színt a térre. Lenny barátunk egészen Koppenhágából utazott a szigetre, hogy elkészítse debütalbumát, ami mellesleg gatyarepesztő siker lett. Ambient-ben és chillout-ban utazik a producer, azóta pedig a Chilled Ibiza Compilation névre hallgató mixsorozata világhírűvé vált.

Szóval azóta elég nívós lett a kezdeményezésük, melynek kihirdetése egyrészt egy bazi nagy buli keretein belül zajlik, másrészt meg ez jelenti a szezon végét.
A szavazás nemrég megnyílt, a legtöbb kategóriában pedig már megvannak a jelöltek. Kategória márpedig van hajhullásig; csak néhányat kiemelve: house, techno, trance, electro house, prog house, downtempo, psy trance, nemzetközi DJ, az év országa, kiemelkedő elhivatottság, Ibiza legjobb rezidense, Ibiza legjobb klubja és még egy raklap. 12. alkalommal lehet szavazni a szerintetek legjobbra, hajrá!

Az idei jelöltek Trance kategóriában:
- Above & Beyond
- Armin van Buuren
- ATB
- Markus Schulz
- Paul Oakenfold
- Paul van Dyk
- Tiesto
- Ferry Corsten

Egyértelmű, hogy nem is tudom. Above & Beyond lesz a nyerő számomra úgy érzem. Na de mellesleg mit keres itt a Madonnával turnézó Oakey? E? Aki szerint amúgy "a pop halott".

Tessék regisztráció után szavazni itt e.


Egy kicsit más, de ha már a szavazásoknál tartunk, hamarosan indul az idei DJ Mag magazin éves listájára való voksolásdömping is. Tavaly másodjára vihette el a pálmát Armin van Buuren, jelenleg ő a világ legjobbnak szavazott lemezlovasa. A teljes 2008-as eredményeket itt megtekinthetitek.
Augusztus 3-tól lehet izzítani magunkat, az Above & Beyond-os srácok (akik tavaly két helyet előrelépve a 4. helyen végeztek) összedobtak egy nagyon frankó promó videót, mely szerint a világ egyik legjobb DJ-je, Clive Rudloe új managert keres. Persze kamu, ilyen DJ nincs, ő csak egy kitalált poénfigura, aki jó pár A&B videóban szerepel. Íme (borzalmas angol akcentus, vigyázzá!):




Szavazzatok hát a trióra, legyenek ők idén az elsők! Megérdemlik.