2009. július 30., csütörtök

- Thozoo fejleszt

Ex-infótanárom, aki még anno az én osztályommal kezdte a pályát egész nagy projecten dolgozik manapság. Jól nevelt informatikai ismereteket oktató munkásemberhez méltóan programozik ő serényen, most épp egy 2001-ben írt frankó, egyszerű kis agymozgató játékának, a Diffy-nek a második részét írja.

A játék lényege az, hogy van két kép, ám pár ponton eltérnek egymástól: a játékosnak ezeket az eltéréseket kell megtalálnia időre. Marhára nem egyszerű a dolog, csak az első pályával szöszöltem vagy fél órát, volt, hogy csak úgy kattyintottam összevissza, maj' leszáradt a kezem. Na de ami a lényeg: a fejlesztés eljutott abba a stádiumba, hogy el kell készíteni a pályákhoz (amikből izomsok van) az aláfestő muzsikát. Ilyen téren sem kell félteni a developert, nem áll oly messze tőle ám a zeneírás sem. Sokoldalúságát meg is mutatja nekünk, jól!

Figyeljétek hogyan készülnek a Diffy 2 zenéi Rezsóban:


Aki többet akar megtudni a játékról, az kövesse a fejlesztő, Thozoo blogját. Megjelenés augusztusban, ha minden jól megy :) Jaj, és a Diffy első része innen letölthető, próbáljátok!