2009. július 31., péntek

- Áttörés a zenei életben avagy rajzik a trance?

SolarStone bátyánk sem az időt lopja srácok. Az egyik legrégebbi trance guru, Richard John Mowatt bizony már '94 óta üti a vasat és az még mindig meleg. Olyan nagy klasszikusok szülőatyjaként, mint a Seven Cities, Solarcoaster vagy a Late Summer Fields bizony régen belekarcolta nevét a Nagy Könyvbe, de most valami olyannal állt elő, ami még engem is meglepett. Azt hiszitek nem lehet több színt vinni az elektronikus zenei életbe? Tévedtek, és Rich meg is mondja, mennyire:

Februárban indult el a solarSwarm nevű project, ami mára kinőtte magát egy komplett online közösségi hálózattá. Na nem holmi Iwiwről beszélek, a hálózatba olyan elkötelezett emberek tartoznak, akik valamiféleképp összefüggnek a zeneiparral: producerek, DJ-k, promóterek, klubtulajok, újságírók, webdesignerek, grafikusok, managerek. Amatőrök, félprofik és profik egyaránt, a lényeg, hogy mindenki a trance-ért él. Na most ez szép és jó, elbeszélgetnek, tapasztalatot cserélnek a srácok, de aztán ezt most megfejelte SolarStone egy funky húzással: gondolta ha már ilyen szépen összegyűltek, kialakítja a világ legelső olyan zenei kiadóját, amit egy online közösség működtet!
Saját kiadója, a Solaris egyik kisleányát, az Insatiable Records-ot szervezik át hamarosan úgy, hogy az a solarSwarm társulat keze alá kerüljön. Elképesztő dolog, ha belegondolunk. A kiadó égisze alatt megjelenő dalokat echte demokratikus módon választja majd ki a csapat és minden ezzel kapcsolatos dolgot megbeszélnek, megszavaznak. A szép az egészben az, hogy bárki csatlakozhat hozzájuk és kreativitásával hozzájárulhat az egészhez: küldhet be saját dalt, saját borítótervet, ajánlhat embereket akik majd a remixeket készítik és minden egyéb. Egy igen innovatív megközelítése ez a zenei megjelenéseknek, és Rich megnyitotta a kiadók zárt ajtajait az egész világ számára az internet segítségével. Hogy lesznek-e követői, konkurrenciái? Biztosan. Egy biztos: ilyen még nem volt.


Ha csatlakozni akarsz a "Swarmer"-ekhez, nincs más dolgod, mint küldeni egy e-mailt a solarSwarm@solarstone.co.uk címre és megírni nekik, miért is imádod a zenét és mi az, amivel előre tudnád mozdítani a közösséget. Ha jó vagy, hamarosan kapod is a válaszlevelet felhasználónévvel és jelszóval, amivel majd be tudsz lépni...a világ első online közösségi kiadójába.