2009. március 9., hétfő

- Az amcsik és a hollandok futkároznak

Posztoltam a múltkorába az akkor még meg nem jelent hatalmas slágerről, a Man On The Run-ról.

Nos, azóta meg is jelent végre kislemezen, egészen pontosan március 2-án, az újonnan alakult Aropa Records-nál, ami történetesen Dash Berlin-ék saját kiadója és az Armada 20. alkiadója.

Történt valamikor tavaly, hogy a már említett Cerf, Mitiska & Jaren trió megalkotta akkori legújabb dalát, a You Never Said-et:


Igen közkedvelt lett a muzsika, de amit még jobban szénné pörgettek a klubokban, az a Dash Berlin remixe volt. A remix ott volt a tavalyi ASOT Top 20-ban is, bár kicsit meglepődtem, hisz nekem nem igazán jött be, túlságosan hasonlít a Till The Sky Falls Down-ra. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy eléggé szoros kapcsolat alakult ki a két trió között annyira, hogy összedugják mind a hat darab fejüket egy közös track erejéig.
A hollandus Berlin-t két producer és egy DJ alkotja. Míg Jeffrey Sutorious a világot járja és tekeri a potikat addig Eelke Kalberg és Sebastiaan Molijn a stúdió székeit koptatja és serényen dolgozik az idén esedékes debüt albumukon. A két producer mellesleg nem zöldfülű a szakmában, különböző formációk és producerek mögé bújva ontották eddig a muzsikákat a népnek, így például dolgoztak már együtt Alice Deejay-jel, Pronti and Kalmani-val, Justin Timberlake-kel és Sander Kleinenberg-gel is (This Is Miami).

A 3 amerikai és 3 holland tehát gondolt egyet, egy jó nagyot és művészi vénájuk cseppjeit összecsöpögtetve megalkották a 2009-es év elejét elsöprő dalt, a Man On The Run-t. A szétküldött promóverziókra rögvest lecsaptak a nagykutyák és február elején már a nagyobb rádióműsorok műsorra is tűzték, mint az elkövetkezendő pár hét legforróbb muzsikáját. És meg kell hagyni: belemászik az ember fülébe, agyába a nóta és napokon keresztül dúdolja, akit magával ragadott. Sokan várták már a hivatalos megjelenést (bár a neten már pár hete keringtek a kislemezen található verziók) és az végre eljött!
3 verziója található a dalnak a single-n, elsőnek mindjárt Dash Berlin-ék 4AM remixe, ami az eredetihez képest talán kissé lightosabb és nem annyira jellemzi az a tipikus hangzás, ami a holland formációra jellemző. Pajkos kis square szinti és duplázott analóg basszus mozgatja a testet, Jaren csodálatos hangja pedig elvarázsolja a fület és a lelket.
Az Original Vocal Mix-ben benne van minden, aminek egy DB-trackben benne kell lennie: fejet mozgató lábdob, pattogós-progis basszusvonal, nyugtató háttérszintik, az elmaradhatatlan koncertzongora-betét és persze a gate-elt portamento saw, ami a dallamot szolgáltatja.
Jaren-nek úgy néz ki nagyon bejött az elhagyott és csalódott szerelmes lányka szerepe (Armin van Buuren - Unforgivable), a hangja ebben a dalban is kitűnően cseng, a dalszöveget pedig mintha szinte csak rá szabták volna.
Bár ha valakinek nem tetszik Mrs. Cerf éneke, az nyugodtan berakhatja a Dub Mix-et, ami jólnevelt dub-hoz méltóan ugyanaz, mint az eredeti, csak nem tartalmazza a vokált.

A közeljövőben várható még egy kiadása a lemeznek, valószínűleg az Armada-nál, amin a rádióverzión kívül szerepelni fog még az Andy Duguid és egy Cosmic Gate remix is. Vélhetően többek között.

És! Elkészült a klip is a dalhoz, íme:




Dash Berlin with Cerf, Mitiska & Jaren - Man On The Run
01. Man On The Run (Dash Berlin 4AM Mix)
02. Man On The Run (Original Vocal Mix)
03. Man On The Run (Original Dub Mix)

Innen lehet, de nagyon...