2009. január 13., kedd

- Potyautas

Amerika egyik üdvöskéjét tisztelhetjük a bal oldalt látható énekesnőben. A mindössze 24 éves Jaren Cerf, bár haját sokszor változtatja, hangja mindig ugyanolyan szépen szól.
2005-ben találkozott a kanadai producerrel, Matt Cerf-fel és kollégájával, Shawn Mitiska-val, akik már 1 éve remixeltek különböző előadóknak. Ez a találkozás gyökerestül megváltoztatta az életét, de még a mi egyszerű trancer-életünket is hál' Istennek. Ők hárman egy hosszantartó kollaborációra szánták el magukat (Matt-el később össze is házasodtak), a Cerf, Mitiska & Jaren hármas pedig 2007-től ontja magából a megvert jó zenéket. Első slágerük, a Light The Skies (legalább is annak Retrobyte remixe) egyből felkeltette a világelső Armin van Buuren figyelmét, aki a már a Baroque-hoz leszerződtetett dalt saját kiadójához, a Armind-hoz is leszignálta, sőt tovább ment és egy egész szerzői albumra kötött a trióval szerződést.

Armin emellett egyből lecsapott a csajra, írtak is hát egy közös 
dalt az Imagine albumra tavaly év elején. Az áprilisban megjelenő korong harmadik dala lett az Unforgivable, ami eleinte nekem annyira nem jött át. Aztán később, ahogy Gt kollegám a Balaton Sound fesztiválról hazatérve folyton ezt nyomatta, kénytelen voltam belátni, hogy nem is olyan rossz ez :). Aztán a szövege is nagyon megfogott, főleg ősszel. Akkor vált számomra kicsit aktuálissá...
A Going Wrong és az In & Out Of Love után, az idei év első nagy megjelenéseként tegnap végre kijött a régóta várt Unforgivable single. Az eredetin kívül még 4 remixet találhatunk meg a lemezen, sokan pedig már biztos fenik a fogukat, mert igen, a First State duó remixei is ott vannak a listán.
A Zeredeti verzió egy az egyben az, amit megtalálhatunk az albumon is. Komótos progresszív muzsika, ami kétségtelenül próbálja lángra lobbantani a mainstream közönség szívét, nem is kevés sikerrel. Háttérben meghúzódó dobok, húzós, mély basszus és a szintik dominanciája jellemzi Jaren nagyszerű énekével és vokálstruttereivel kísérve. Kellemes darab, bár Armin-tól kicsit szokatlan. Ja, a főtémát pedig a Rank1 duó szintikirálya, Benno de Goeji repeszti a fülünkbe.
A hollandus First State duó volt olyan vicces és csinált egy 'érdes' és egy 'sima' remixet is a dalhoz. Izomprogresszív mind a kettő, lényegében az közöttük a különbség, hogy az 'érdes' az kicsit markánsabb szintikkel nyomul. Hasonló zúzós basszusvonal jellemzi, mint az eredetit. A vokállal kicsit merészebben bántak a srácok, vágdosták ide-oda, a fődallamot is rendesen átvariálták. Igazi partynóta lett a két remix tőlük.
Stoneface és Terminal duója vállalt egy remixet még a trackhez. Kicsit csalódás lett az ő verziójuk számomra, mivel arra számítottam, hogy hozzák a formájukat és végre hallhatok egy jó veretős uplifting-et az Unforgivable-ből. De ők is maradtak a progresszió talaján, bár nem annyira elvetemülten, mint First State-ék. Remixük kellően pörgetős darab, nekem igazából ez tetszik a legjobban. Eléggé telt dobokat és szépséges szintidallamokat kapunk, egy vokálos és egy dub verzióban egyaránt.

Ehun akkor egy dalszöveg:

You used to light up the dark
With your unrelenting spark
It always put a fire in me

You used to say I'm the one
The only ray of sun you could touch
Without a fear of burning

Well you used to try to please me
Yeah you used to try to please me
Never said this would be easy
Never said this would be easy

What are you telling her now
While you hold her in you arms
Are you pretending she's me?

And just how long will you go on
Before you realize you know she's
The one but you're gonna lose her anyway?

You just got there now you're leaving
You just got there now you're leaving
Your sweet nothings are deceiving
Your sweet nothings are deceiving

Well it ain't over till it's over
And my world shuts down
But this comes close, I'll have you know
It's just a matter of time

But it ain't over till it's over
But I won't be made a fool
Cuz leaving me the way you did was just so
Unforgivable
(Unforgivable) x7

Well it ain't over till it's over
And my world shuts down
But this comes close, I'll have you know
It's just a matter of time

But it ain't over till it's over
But I won't be made a fool
Cuz leaving me the way you did was just so
Unforgivable x8

Készült természetesen videóklipp is, amit ma dél körül raktak fel az Armada YouTube-csatornájára. Akkora mákom volt, hol én néztem meg először :D. Íme:



Az Armin Only turné szilveszterkor Los Angeles-be vetette Armin-t, az öccsét és mindazokat, akik felléptek a rendezvényen. Ott egy hotelszobában Eller van Buuren és Jaren improvizált egy rapid-Unforgivable-t. Valahogy így sikerült:



És a tutiság kedvéért itt a single tracklistája:

01. Unforgivable (Extended Mix)
02. Unforgivable (First State Rough Mix)
03. Unforgivable (First State Smooth Mix)
04. Unforgivable (Stoneface & Terminal Vocal Mix)
05. Unforgivable (Stoneface & Terminal Dub Mix)

Innen lehet, mint a libát...