2008. augusztus 11., hétfő

- A goth metal és a trance

Aki hozzám hasonlóan a trance stílus szerelmese, annak biztosan ismerős a bal oldalt látható 34 éves hölgy.
Már nem azért, mert egy trance DJ-ről vagy producerről lenne szó személyében, mert hát ezen a téren nem sok közismert nő van amúgy sem.
Azoknak viszont, akik szeretik a goth metal-t, valószínűleg nem csak ismerős, de pontosan tudják is, hogy ki van a képen. Ez a dögös fekete Sharon den Adel, a holland Within Temptation nevű goth formáció alapítója és énekesnője. A négy stúdióalbummal büszkélkedő bandát 1996-ban hozta össze a hölgy és gitáros barátja és a hollandhoni slágerlistákat nem egyszer bombázták már szanaszerte.

Nem kell igazán messzire mennünk, hogy rátaláljunk a jobb oldali fotón látható Armin van Buuren-re, aki szülővárosában, a hollandiai Leiden-ben tengeti mindennapjait, már ha akad egy kis szabadideje. A tavaly ilyenkor a világ első számú DJ-jének megszavazott zenészt joggal nevezik a trance koronázatlan királyának, ugyanis nem egy szerzeménye klasszikussá vált azóta, gondolok itt például a Communications-re vagy a Burned with Desire-re. Az ipart nagyjából ő is 10 éve kezdte: a karácsony másnapján született Armin '95-ben szerződtette le első nagy sikert aratott számát, a Blue Fear-t. Mindössze 19 éves volt ekkor (pont, mint én most).

Joggal kérdezhetnétek, hogy mi a francért írogatok én róluk. Mi köze lehet egymáshoz egy kihúzott szemű metáldémonnak és egy felnyalt hajú trance producernek?
Bármennyire is különbözőnek tűnik a két egyén által képviselt zenei stílus, idén mégis összehozta őket a sors. Az ok pedig nem más, mint egy közös dal írása. Armin legújabb szerzői albuma (sorrendben a harmadik), az Imagine idén áprilisban jelent meg, nem sokkal a régóta várt Armin Only koncert után. A 11 számot felvonultató lemez 6. dala lett az In and Out Of Love című nóta, aminek vokálját és dalszövegét Sharon-nak köszönhetjük. Számomra talán 2008 legjobb vocal trance-e (vagy inkább breakbeat-je) a szám, első hallásra beleszerettem és talán még sokan úgy gondolják, hogy az album egyik legjobban eltalált darabja lett.
Egészen pontosan múlt héten pénteken adták ki végre kislemezen a trekket, és nemrég elkészült hozzá a videóklipp is. Ennek apropójából írok most, meg hát aludni se tudok.
A kislemezen vanik nekünk egy rádióknak szánt lerövidített változat, egy eredeti album verzió, remixeket pedig a The Blizzard formációtól és Richard Durand-tól kapunk. Blizzard-ék hozzák a szokásos hangzásvilágukat, szép kis progresszíves cumót hoztak össze, az elmaradhatatlan shiftelt close hat természetesen ebből a számukból sem hiányzik.
Richard bátyám is hozta a kötelezőt. Akik szét akarják rombolni az agyukat azoknak kötelező a remix, durva mint a Naplemente koktél (hadd ne kelljen elmagyaráznom, miért Naplemente...).
Jöjjön hát az ilyenkor szokásos információhalmaz:

Armin van Buuren featuring Sharon den Adel - In and Out Of Love (CDR Single):
Tracklista:
01. In and Out Of Love (Radio Edit)
02. In and Out Of Love (Extended Mix)
03. In and Out Of Love (The Blizzard Remix)
04. In and Out Of Love (Richard Duran Remix)
05. In and Out Of Love (Richard Duran No Voc Remix)

Dalszöveg:
"See the mirror in your eyes
See the truth behind your lies
Your lies are haunting me
See the reason in your eyes
Giving answer to the why:
Your eyes are haunting me!
Falling in & out of love
in love, in love
Falling in & out of love
your love, your love
[x2]
Why can't you see it?
Why can't you feel?
In & out of love
each time.
Why can't you feel it?
Why can't you see it?
In & out of love
It keep keep runnin'
It keep keep fallin'
Let it fade away.
[x3]
Away away away away
Oh Let it fade away."

Videóklipp:


Ínyenceknek pedig itt az Armin Only 2008-as élő fellépés is:


Jó estét, jó szurkolást!
-
Update: jézusom, mennyit írtam! Szóljatok, ha sok a rizsa :D