2009. január 13., kedd

- Sean Tyas remixverseny

A képen látható new york-i Sean Edwin Tyas a 2007-es év felfedezettje számomra. Igaz, már 2004-ben szerződtette dalát kiadó, de kellett 1-2 év, mire a manapság Svájcban élő producert megismerte az egész világ.
Napjaink egyik legaktívabb trance-producerének tekinthetjük, 4 év alatt olyan fantasztikus trackeket írt, mint a Lift, a Candida, vagy Logistic álneve alatt például a One More Night Out. Annyiszor remixelt már, mint ahányszor én kilincset fogtam, elképesztő mennyi mindenre rátette a kezét. Az Airwave és a Fly Away két klasszikusának 2007-es újragondolásai, nameg a sajnos ki nem adott Breaking Benjamin - The Diary of Jane remixe miatt én csak áldani tudom. Igazi uplifting fenegyerek, aki egy sajátos hangzásvilágot alakított ki magának, amely azóta mondhatni példaként szolgál nagyon sok amatőr zenész számára.

Legújabb saját szerzeménye, a Melbourne (a januári zenei uborkaszezont enyhítendő) január 19-étől lesz kapható az AudioJelly-n, egyelőre kizárólag online. Májusban tervezik kiadni bakelitkorongon is a tracket, aminek B oldalán egy remix szerepelne természetesen. Na de! Tessék lehozni a MIDI-billentyűzeteket a padlásról, Sean remixversenyt hirdetett a Melbourne-re.
A kiadással (jan. 19.) egyidőben indul a mandula, a dal egyes részeit szintén az AudioJelly-ről lehet majd lehúzni ingyenesen persze, és ezeket felhasználva kell majd megkomponálni egy újragondolt verziót. Minderre van egy hónapunk, ugyanis február 28-án zár be a bazár, addig kell leadni a kész dalokat. Hogy hová? Azt majd 19-én tudjuk meg.
Március 31-én hirdetik ki a győztest, ám a zsűri se lesz piskóta: a hírneves Discover kiadó fejesei, John Askew és Chris Hampshire, valamint maga Sean Tyas gondoskodik arról, hogy csak a legjobb kávészemet válasszák ki.

A győztes tehát felkerül a májusban, a Discover gondozásában megjelenő korongra.
Az eredeti valahogy így szól:

Szóval kedves kollegák: munkára fel!