2009. január 12., hétfő

- Blizzard Gig Diary 1 - Budapest, Tabu

Tavaly november 21-én volt egy buli, amire nagyon el akartam menni. A 2007-ben berobbant norvég duó, a Blizzard egyik tagja, Lars látogatott el hozzánk Pestre, a Tabu Lounge klubba.

A párosról azt kell tudni, hogy 2007-ben leszerződtette az Armada kiadó a Kalopsia című dalukat, ami hihetetlen sebességgel járta be a világ minden táját és a legnagyobb nevek CD-táskáit. Megvert jó nyári sláger volt, Zsolti barátom odavolt a Mark Otten remixéért. Azóta ugyan új dalt nem zizzentettek össze, de megajéndékozták a szcénát olyan remixekkel, hogy netovább. Amihez hozzáértek, abból arany lett: Envio - For You, Armin van Buuren - In & Out Of Love, The Doppler Effect - Beauty Hides In The Deep, Andy Moor - Fake Awake. A teljesség igénye nélkül.
A progresszív és az uplifting ág elemeit ötvözik nagyszerűen, védjegyük pedig a shiftelt-nek ható hihat és a gyönyörűen morgó, egyszerű szinusz-basszusvonalak.

Tavaly november végén tehát egyikük Budapestre látogatott, de hozta magával a kameráját is és felvette, ami (és aki) az útjába akadt.
A Tabu Lounge-ban, a Sound of Cream trance partysorozat keretein belül lépett fel Lars-Christian Nyheim és olyan honfitársaim kísérték, mint Myon, Antoos vagy épp Tebron.
Úgy volt, hogy én is megyek és a Music of Trance-es keménymaggal csapatjuk, de aztán közbe jött barátom szalagavatója. Ám akik ott voltak azt mondták, hogy bár talán kicsivel jobbra számítottak, így is nagyot alakítottak a DJ-k és nagyszerű party volt.

Lars kamerázgatásának meg is lett az eredménye, a YouTube-on indított videóblogjának első részében bemutatja kicsit hazánkat, a bulit (Tika ismerősöm is ott van egy fotón, hát azt hittem leesek a székről), és még arra is jut ideje, hogy hazánk legígéretesebb producerpárosát, Myont & Shane54-et meginterjúvolja.

István kollegám nagyszerű blogján láttam ezt a videót mellesleg, és nagyon megtetszett :)