2009. január 6., kedd

- Jövőkép és aktualitás

Elindult az újév, sajnos már iskolai szempontból is. Ismét magamra vállaltam egy hamarosan megrendezésre kerülő esemény kreatív oldalát. Február 6-án lesz idén a Farsang a suliban, ami gyakorlatilag egy buli. Idén kicsit felspékelték a dolgot a szervezők, nem mást hívtak meg, mint Hamvai Péter Lórándot, azaz Hamvai P.G.-t. Mindenképp meghatározó személyisége a hazai house-kultúrának és biztos vonzani fogja az embereket, de szerintem ugyanazt kapjuk majd, mintha az állandó szalóki DJ-srác tolná a lemezeket. Annyi különbséggel, hogy néha bele-belepofázik majd a zenébe.
Szóval a Gólyabál után a Farsang plakátját is én fogom tervezni, hét végére kell leadnom egy vázlatot, szóval azt hiszem ideje leporolni a Photoshop-ot. Viszont ha már leporolom, úgy érzem csinálok egy új bannert is a blognak, épp itt az ideje kicsit újítani. Bár észrevehettétek, hogy az oldal struktúráját már kicsit változtattam.

És hogy mi várható még? Van pár elképzelésem az idei évre. A blogot folytatom, ez természetes, sőt van egy meglepetésem is számotokra, de azt majd a jövő és főleg más emberek eldöntik, hogy megvalósítható-e. :)
Ami a zenélést illeti, azt sem hagyom abba (hiába a mostani kényszerű alkotói szünet), egy új PC beszerzése után kegyetlenül belevetem magam az új dalok írásába. Több kollegával is tervezünk kollaborációt: Mex Nelada-val eddig 3 közös szerzeményt beszéltünk meg, D'Nova-val és a szegedi Roby K-val pedig egyelőre 1-1 szám erejéig dolgoznánk együtt. Szeretnék egy közös projektet létrehozni Zsolti barátommal is, elvégre 5 éve írunk dalokat párhuzamosan és mindeddig 2-szer kollaboráltunk. A másodikat közzé is tenném így hirtelen, hamár eszembe jutott:

Ractive vs. DxP - Picidzsurnyik
Meg kell hagyni, nem sok zenei értéket képvisel a szerzemény. Valamikor 2004-ben (azanyám, nem ma volt...) Tomi (CTK-631) és én éppen Zsoltinál tanyáztunk és az FL-t babráltuk. Nem tudom már mi kapcsán, és honnan ötlött az agyába, de Zsolti egyszer csak annyit mondott: picidzsurnyik. Sírva nevettünk rajta, annyira hirtelen és annyira értelmetlen volt. Nosza rajta, zenésítsük meg. Hozzávalók:
1 db anatómia könyv
1 db gyenge PC-s mikrofon
2 db elvetemült fiatal
1 dkg Fruity Loops
1 db Fruity Boobass
1 l Slayer 1

A basszuson és a gitáron kívül minden hang a szájunk szüleménye, a kurvaanyázást és a böfögést nekem, míg a 'vokált' Zsolti-nak köszönhetitek. Félórás megzakkanásunk eredménye ez (öveket bekapcsolni):



Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.


De visszatérve 2009-re, folytatni szeretném a rádiózást is, minél szélesebb skálán, több rádiónál is. Tervben van egy MIDI-billentyűzet vásárlása és a nyári munkából befolyt jövedelemből szeretnék DJ-cuccokat venni, hogy vason is megtanuljak keverni. Régi álmom ez. Régi és pénzigényes.
Májusban vizsgázok marketing és reklámügyintézésből, remélhetőleg megszerzem a bizonyítványt, a napokban pedig felvételizek a Debreceni Egyetem informatika karára programtervező-, vagy mérnökinformatikus szakra. Van pár ottani producer ismerősöm, így ott is szeretném majd tovább űzni az ipart és új dolgokat tanulni, már ami a zenélést illeti.
Ja, és az előbb szólt Zsolti anyja, aki városunk elvetemült fogorvosának az asszisztense, hogy ideje lenne már visszamennem betetetni a végleges tömést. Jááááájjjjj....