2010. április 27., kedd

- ISOS 8: Tiesto elhagyja a szcénát?

isos8cover[1] A holland Tijs Michiel Verwest-et bizonyára ismeri minden elektronikus zene-rajongó ember, sőt még az is, aki nem egészen híve a szintetizátoroknak. No persze ha azt mondom, Tiesto, úgy mindjárt könnyebben beugrik, kiről is van szó. Vannak, akik csak slágerei szintjén találkoztak vele, de akik járatosak a trance stílus történéseiben azok egy korszak képviselőjét és az egyik legnagyobb producert és DJ-t látják benne. Bár megosztja a műfaj kedvelőit, kétségtelenül nem egy iszonyú nagy sláger kiötlője ő, ráadásul az egyik legmeghatározóbb mixsorozat és kiadó apját is tisztelhetjük benne.

Legutóbbi albuma, a Kaleidoscope homlokegyenest ellentmond minden eddig megszokottnak tőle, elég, ha tudjuk, hogy olyan nevekkel dolgozott együtt rajta, mint Nelly Furtado vagy a Three 6 Mafia. Nagyon sokan csalódtak benne és ez egy nagy döntés volt Tijs részéről: bizony Paul Oakenfold után ő is itt hagyja a trancereket és egy egészen más irányba vonul tovább.

Az ezredforduló idején indított In Search Of Sunrise mixsorozata megélt eddig 7 részt és kifejezetten jóra sikerült majdnem az összes; a szcéna egyik legismertebb mixalbumai ezek. Nem is olyan régen felröppent a hír, hogy talán nem lesz nyolcadik rész. Olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy Tiesto-nak semmi köze sem lesz hozzá, ha mégis lesz. Az igazság pedig pont ez: a Black Hole Recordings (melyet részben Tiesto alapított) kijelentette, hogy az új albumot (mely ezúttal South Africa névre hallgat) az ifjú üstökös Richard Durand fogja összeválogatni és egybegyúrni. És ha ez még nem volna elég, Tijs még az említett kiadót is elhagyja, részét eladta Arny Bink-nek és azután semmi köze sem lesz a Fekete Lyuk történéseihez.
Új saját kiadót indított Musical Freedom névvel és ezzel együtt új mixsorozat is érkezik tőle A New Dawn címmel, amit ez év őszén várhatunk.

Az új ISOS pedig május 10-én kerül a boltokba.