2010. április 10., szombat

- Az új rádióműsor

PowerFMBanner Big
A semmiből bukkant fel és került látóterembe pár hete a Power FM nevű hazai internetes rádió. Először azt gondoltam, hogy ez is csak valami amatőr kezdeményezés, de be kellett látnom, hogy egyáltalán nem erről van szó. A tavalyi év második felében létrejött portál nem kevesebb, mint 44 különböző, tematikus csatornát foglal magába, az egyik legátfogóbb digitális zenei palettát biztosítva a hallgatóknak idehaza, meg kell hagyni, minőségi darabokkal.
Maga az oldal és a felhasználói felület hagy némi kívánni valót, nekem ugyanis nem jön be, de reméljük fejlődik majd szépen és kipofozzák a dolgokat.

A Power FM kötelékében olyan csatornákat találhatunk, amelyek szinte minden igényt kielégítenek és minden korosztály számára rendelkeznek valami finomsággal: Power Rock FM ha metált akarsz ropogtatni, Power Mix FM, ha egész nap csak mixalbumokat és szetteket szeretnél, Power Oldies FM, ha valami régi klasszikusra fáj a fogad, Power Classic FM, ha a komolyzenei klasszikusokat preferálod, Power Solo Piano FM, ha 0-24-ben zongorát tolnál vagy épp Power Carib FM, ha latinos ritmusokra vágysz.

Nem olyan rég pedig (nagyon helyesen) új csatornával bővült a paletta, elindították a Power Trance FM-et. A meglepő dolog pedig az, hogy aki ezt az adót felügyeli és szerkesztgeti, az nem más lett, mint Gyuricza “Melodious” Tamás kollegám, akinek Globalparty FM-es műsorába vendégeskedtem a múltkor. Ő volt az, aki megkeresett a minap és felajánlott egy állandó műsorlehetőséget az épp formálás alatt lévő csapatban és műsorrendben. Bőszen rábólintottam a dologra és egy havi adásban gyorsan meg is állapodtunk.
Az új rádióműsorom minden hónap utolsó csütörtökén, este 7-től 9-ig lesz hallható tehát a Power FM Trance csatornáján és olyan ismerős arcok után zárom majd a hónapot, mint Sárai “North State” Norbi (minden hó első csütörtöke), Udvardi “First Sunshine” Balázs (második csütörtök) valamint Varga “Atish” Attila és Mezőhegyi “Fresco” Ferenc, vagyis a Poleposition páros (minden harmadik csütörtök).

A műsorpaletta egyelőre még szegényes, de Melodious serényen dolgozik azon, hogy kellemes órákat töltsön el a trance műfaj szerelmese az adó hallgatása közben. A magyar DJ-k mellett két francia (Yan Harris és Marcy) és két cseh lemezlovász (Matamar és Electribe) is képviselteti magát a mezőnyben.

Élesben májustól indul a szekér, a műsorokat is következő hónaptól hallhatjátok, addig válogatott nóták és mixek mennek a szerveren, amibe itt tudtok belehallgatni. A műsorommal kapcsolatos konkrét dolgokról még majd írni fogok. Stay tuned!

A Power FM összes csatornájából ITT szemezhettek.