2010. február 25., csütörtök

- Színfalak mögött

Új, néhány részes rovattal készülök itt a blogom hasábjain. Elég régóta tervezgetem már, de csak most éreztem úgy, hogy ideje kiírni magamból. A “Színfalak mögött” egy olyan ismeretterjesztő cikk-sorozat lesz, melyben eléggé elrugaszkodok a tőlem megszokott trance műfajától és sokkal inkább a zenei paletta egyéb berkeire koncentrálok, legyen az kortárs komolyzene vagy pop.
Próbálok előtérbe hozni olyan meghatározó figurákat, olyan, hétköznapi emberek által talán kevésbé ismert producereket, akik valamilyen más médium “mögé” bújva érintik meg érzékeinket, vagy csak egyszerűen egy másik zenész neve mellett bújnak meg és sokszor észre sem vesszük munkásságukat. Gondolok itt a popszakma dalainak zenei alapjáért felelős emberekre, vagy ismert filmek és videójátékok hanganyagának komponistáira.
Ha azt mondom, Insomnia, akkor mindenki tudja, hogy a Faithless banda követte el, de vajon ha a Hitman – Contracts hátborzongató dark ambient ritmusaira gondolunk, meg tudjuk-e nevezni a zeneszerzőt a poligonok mögött? Tudjuk, ki az a Jesper Kyd?

Ehhez hasonló dolgok mögé tekinthettek majd be, ha figyelemmel kíséritek a “Színfalak mögött” rovatot :) Szerintetek?