2009. október 31., szombat

- stro-B érdekes projektje

 

stro-b[1] 


Horváth Róbert, azaz stro-B kollega körülbelül egy hete egy igen érdekes kezdeményezéssel állt elő.


Nem áll ő messze sem a webfejlesztéstől, sem a mixeléstől, így úgy döntött, ezt a kettőt kissé összekapcsolja és egy merőben új koncepcióba helyezi. Elindította a stro-B.com-ot, amit felfoghatnánk egy szimpla podcast/rendszeres mix-oldalnak is, ám ebben az esetben többről van szó.


A weboldal egy blogot takar, melybe a szerkesztő egyelőre kéthetente fog publikálni egy mixet, de az élet itt nem áll meg: Robi minden egyes fillér pénzmozgást közzétesz az oldalon, értem ezalatt azt, hogy az egész dolgot legális keretek között folytatja. Vett egy Traktor Scratch Pro nevű csomagot, melyben olyan eszköz található, melynek segítségével kívülről, CD-lejátszók és keverőpult segítségével irányíthatja a számtógépen futó jó öreg Traktor DJ Pro-t.

Mint mondtam, a projekt legális, “ahhoz meg guba kell, maxi sok”. A dalokat jómunkásember módjára megveszi majd stro-B, így hát a kezdeményezés nagyban függ az olvasók/hallgatók adakozásaitól. Igen, a lényeg az, hogy mi magunk segítsük anyagiakban a DJ-t, hogy ellásson minket remélhetőleg jobbnál-jobb mixekkel. Nem kell itt egetrengető összegekre gondolni, hisz egy teljes kislemez ára mindössze pár dollár (bár ehhez még hozzájön a domain ára és a vas ára is).

Kétféleképpen dobhatsz aprót Róbertünk virtuális kalapjába: vagy adakozol neki PayPal-on, vagy számodra ingyen, szimplán csak kattyintasz párat az oldalon található hirdetésekre. Akármelyiket is választod, az eredmény nem fog elmaradni!
Hogy hogyan alakulnak az oldal pénzügyei? Azt pontosan nyomon követheted, ha olvasod a blogot. A mixek közzététele mellett találhatunk majd különböző háttérinfókat is a munkálatokkal kapcsolatban, csak úgy, mint 1-2 érdekes hírt. Újszerű próbálkozás és remélem működőképes is. 

Apropó, te mennyit adakoztál már stro-B-nak? :)