2008. szeptember 18., csütörtök

- Kanada sosem alszik

Ha azt mondom, hogy 8 Wonders, akkor gondolom veterán trancerek nem ülnek értetlenül. Sokáig ez alatt az álnév alatt tevékenykedett a bal oldali képen látható délceg legény, aki mellesleg Arnej Secerkadic néven lett anyakönyveztetve.
Aztán a kanadai fiatalember tavaly megjelentetett egy kislemezt Arnej néven (People Come, People Go / Rendezvous EP) és azóta is többé-kevésbe ezt a nevet használja.
Amiért most szót ejtek róla, az egyelőre még nem egy szerzői album, pusztán a tény, hogy ebben az évben sorra jönnek ki a keze alól a dalok, ráadásul olyan nóta mind, hogy egyből belopták magukat a szívembe.
Arnej-ről tudni kell, hogy ha létezik olyan, hogy minimal trance, akkor ő azt tökélyre fejlesztette. Hangzásvilága visszafogott és sejtelmes, szerzeményei pedig (számomra) egyfajta melankolikus felszabadulást érzékeltetnek. Minimális dobok, mély, darálós basszusvonalak és elszállós supersaw pad-ek jellemzik őt és ezeket mindig képes úgy kombinálni, hogy megérintse vele az ember lelkét.

És akkor nézzük az idei termést:

Arnej - The Ones That Get Away
Január elsején jelent meg. Igazi elszállósan zúzós, amit a producertől elvárunk. Armin van Buuren idén ezzel kezdett a Balaton Sound-on. Nem véletlenül, ugyanis a kislemez saját kiadójánál, az Armada-nal jelent meg.

01. Arnej - The Ones That Get Away (Extended Intro Mix)
02. Arnej - The Ones That Get Away (Intro Mix)
03. Arnej - The Ones That Get Away (Lost Love Dub Mix) <- áh a zongora
04. Arnej - The Ones That Get Away (Minimal Drum Mix)

05. Arnej - The Ones That Get Away (Original Mix)

Itt a link a kiadó leírásához.


Arnej - 7 Days / Bella
A 7 Days-re most nagyon rákaptam, suli előtt nagyon fel tudja pörgetni az embert. A koncepció nagyjából az, mint az előző kislemeznél. A Bella kicsit talán club-barátabb, fasza kis vokálstutter-ekkel, meg valami zongorának hallatszó tárggyal, amit jól megkínál a háttérben egy supersaw-val. Lebilincselő...

01. Arnej - 7 Days (Original Mix)
02. Arnej - Bella (Original Mix)


Arnej presents 8 Wonders - People Don't Change EP
Visszatérve a régi alias-hoz, nemrég látott napvilágot egy kislemez, amin 3 echte 8 Wonders track szerepel. Ma szereztem be, és meg kell hagyni... ez az ember nem tud olyan zenét komponálni, ami ne varászolna el egyből. Hiába a marcona hangzás, a dalai egytől-egyig kemények, mégis a háttérben meghúzódik az érzelem, valami, ami szinte már kézzelfogható. Mintha bepillantást engedne a lelkébe. Egyszerűen szabadjára engedheted a fantáziád hallgatás közben, és csak repít és folyik és megy... Imádom! :)

01. Arnej pres. 8 Wonders - People Don't Change (Original Mix)
02. Arnej pres. 8 Wonders - Time Waits for No One (Original Mix)
03. Arnej pres. 8 Wonders - Unspoken Truth (Original Mix)


Íme 6 Arnej szerzemény. Mindegyiket megszerettem, egytől-egyig. Alig várom, hogy jöjjön egy szerzői album! Akit érdekel nyugodtan nézzen utána például BeatPorton vagy esetleg Amazonon. Annyi szent, hogy ezt a kanadai producert most már figyelni fogom :)