2008. augusztus 16., szombat

- Lyrics Plugin 0.3

Valamelyik nap az ex-középiskolám rendszergazdájának, Mizy-nek a blogját olvasgatva akadtam egy olyan cikkre, ami a különböző Linux disztribúciók alatt futó médialejátszókról szólt (kábé :-) ).
A posztban szó van többek között a netről automatikusan dalszöveget lehúzó feature-ről is. Ezen hirtelen felindulva gondoltam, hogy ez eddig hogy nem jutott az eszembe. Windows Media Player 11-et használok (kövezzetek meg, ha gondoljátok), így hát megkértem jó öreg Google barátomat, hogy a 'media player lyrics' témában halásszon már elő nekem néhány információt. Elő is jött egy nem túl fantáziadús, egyszerű de annál nagyszerűbb megoldással.
Aszondja hogy, van ez a bölcs elnevezésű Lyrics Plugin 0.3.
A cuccos alig pár kilobyte és használható WinAMP-hoz és WMP-hez is (9-10-11-en tesztelve). Amint elkezded lejátszani a muzsikát, rövid időn belül megjeleníti az adatbázisból a dalszöveget, ahogy az illik, valahogy így e:

Lyrics Plugin 0.3 in eksön (kattanj a nagyobb változatért)

Számomra meglepően széles az adatbázisa, a legújabb Armin van Buuren album dalainak a dalszövege csakúgy benne van, mint a Hooligans számainak. Természetesen bármikor ki-be kapcsolható, felhasználó által bővíthető, és még néhány beállítást is eszközölhetünk, mint például betűméret, elő-, és háttérszín, betűtípus és igazítás.
Én meg vagyok vele elégedve, aki tud esetleg jobbat, jelezze :).