2008. június 10., kedd

- East West Quantum Leap RA: I. rész

Már megint a fránya Quantum Leap-esek. Nagyon bitang egy társaság, azt kell mondjam.
Két napja írtam egy cikket az általuk elkövetett Guitar & Bass sample csomagról, bár az igazat megvallva nem ez volt az első kiadványuk, ami felkeltette az érdeklődésemet. Körülbelül néhány hónapja akadt meg a szemem a Quantum Leap Symphonic Choirs-on, amit majd később fogok elemezni, valami fantasztikus csuda dolog.
Node. Egyetlen bökkenő van ezekkel a Quantum Leap dolgokkal - ha esetleg, valamilyen hihetetlen, és abszolút ésszerűtlen okból kifolyólag illegálisan akarod őket megszerezni, na, az izzasztó. Viszont kitartó keresgéléssel meg lehet őket lelni.
Elsők között bukkantam rá a Quantum Leap RA-ra.
Ilyen kis takaros:


Mint a QL összes szülötte, ez is egy sample alapú virtuális hangszer. Vagyis inkább hangszercsomag, ráadásul nem is akármilyen. A 4 (azaz NÉGY, IV, 3+1, 5-1, 10-6, 2*2) DVD-t megtöltő, winchesterhajhász VST a világ legkülönbözőbb szegleteiről tartalmaz hangszereket. Találhatunk itt az indokínai gitártól kezdve az afrikai dudukokon át (ami egy dobfajta) egészen az ausztrál anyámkínja-sípig mindent.
Egyelőre még jön lefelé a kicsike, az utolsó DVD van hátra, így élesben kipróbálni még nem tudtam, de igen ígéretes. Ha egzotikus hangzást akar az ember elérni, ezzel tuti sikere lesz.

Csendben megsúgom, hogy ez az egyik legkisebb méretű VST a Quantum Leap-től.
A második részben megtudhatjátok, hogyan is működik a szoftver bevetésben.
Addig is bővebb információkat és példazenéket találhattok itt, angolul.