2011. március 1., kedd

Az új külső…

…új belsőt is takar? Nos, kétségtelenül. Hogy mennyi az annyi, miért jó ez a változás, milyen szerkezeti újdonságokkal kecsegtet a blog és milyen ötletek cikáznak még a fejemben, azt megtudjátok, ha kattyintotok :).

Anno a tartalom oltárán feláldoztam a kényelmet, így az oldal túl széles volt ahhoz, hogy bizonyos felbontásokon élvezhető lett volna. (No de azért csak 2011 van.) Érdekes módon, ezzel kapcsolatban viszontlag kevés ‘takarodjanyádba’ röpült felém és olvastatok annak ellenére is, ha erre tévedvén egy ótvaros vízszintes görgetősáv jelent meg a böngészőtökben. Ezt köszönöm :).
Aztán sok volt a kép és Flash objektum is, így lassabb rendszereken illetve lassabb internetkapcsolatok esetén néha kellett egy idő, hogy rendesen magához térjen a blog.

Ezt a két nagyobb gondot volt hivatott kipofozni ez az újítás, ám idő közben kinőtte magát: megváltozott a felépítés és a színvilág, letisztultabb lett a kivitelezés illetve hatékonyabb az oldalon való navigálás. Ez egyelőre még csak az alap, a váz; a finomhangolás és új funkciók bevezetése még hátra van. Ne csodálkozzatok, ha valami furába ütköztök.

Ami van:
- Új menü: kényelmesebb, többszintű menürendszert kapott az oldal, amellyel egyszerűbben navigálhattok. A jövőben valószínűleg csak a menü fog úszni az oldal görgetésével, mivel a teljes fejléc túl nagy területet foglal el bizonyos felbontásokon.

- A teljes cikkek helyett bevezetők a főoldalon: a Blogger már egy ideje támogatja ezt a funkciót, de eddig nem éltem vele. Ezentúl fogok, így a főoldalon egyszerre több bejegyzést fogtok találni és szemezgethettek, melyiket olvassátok el teljes egészében.

- Hatékonyabb lapozás: a főoldal alján számozott oldalnavigációt találtok, ami sok weboldalról ismerős lehet. Segítségével frankóbban ugorhattok nagyobb távokat a blog posztjai között.



- Facebook Commentbox integráció: eddig is volt egy ideje, de most már szebb. :) Teljesen felváltotta a hagyományos Blogger kommentár felületet, a Facebook Commentbox-a segítségével villámgyorsan hagyhattok hozzászólást a posztokhoz, még akkor is, ha nem vagytok tagjai a közösségi oldalnak. Annyi változott még, hogy csak a bejegyzések saját oldalán jelenik meg a dobozka.

Ami tervben van:
- Frissített partneroldal,
ahol megtalálhatjátok majd az összes olyan oldalt, amit érdemes meglátogatni, ha érdekel az elektronikus zene, főleg a trance. Testvérblogok, DJ-k, producerek, ismerősök, portálok, szakboltok, ami belefér.
- Kibővített zenei előrejelzések: az eddig megszokott egyszerű felsorolásom túlmenően ezután szeretnélek Titeket is belevonni a procedúrába. Ha tudtok olyan megjelenésről, ami még nem szerepel a blogon, azt egy erre kialakított aloldalon megoszthatjátok a többi olvasóval. Emellett borítókkal, zeneboltokra mutató linkekkel és egyéb információkkal látom/láthatjátok majd el az egyes érkező kis-, és nagylemezeket.
- Galériák, slider-ek: a banner mellett találhattok majd például olyan diavetítéseket (milyen hülyén hangzik ez magyarul :) ), amelyekkel intuitívabban ugorhattok bele egy-egy album bemutatójába, hazai buli leírásába, vagy épp mazsolázhattok a legutóbbi cikkek közül.
- Egy extra meglepetés, de ez nem csak rajtam múlik. Ha sikerül megoldani, reggelire is jóságot fogtok enni!

Egészen hirtelen, így a setét éjszakában, ennyi jutott eszembe. Az elkövetkezendő időben olyan cikkekkel várlak Titeket, mint a Vir2 új hangminta csomagjának ismertetője, a Színfalak Mögött és a Használtcikk rovatok új darabkái és elregélem azt is, milyen nótán munkálkodom a következő egy hétben!
Addig is remélem, tetszik Nektek az új Music Is For Rich People!