2010. május 5., szerda

- Heti rövidek

Na Béláim, nézzünk néhány ígéretes hírt és történést a trance háza tájáról:

Először nézzünk egy igen kellemes hazai megjelenést. Fodor Tamás kollegám örölhetett a napokban, ugyanis hozzám hasonlóan neki is most (április 23-án) jelent meg elsőként zenéje hivatalosan.

flashtech[1] A romániai Maaad Records adta ki Tomi Flashtech szerzői álneve alatt a Conceptions / Waterfall Landscape kislemezt, és azt kell mondjam, nagyon meglepett a két dal. Kifejezetten az én szájízemnek való mindkét darab, melyek közül a Conceptions kissé lágyabb, mélázósabb, gondolkodósabb, míg a Waterfall Landscape már inkább buliorientáltabb, nyakon öntve nagyszerű zongoradallamokkal. Én mondom nektek, ha Flash így nyomja tovább, sokra viheti, nagyon ott van a srác!
Érdemes belehallgatni a szerzeményekbe, ezt megtehetjük a Beatporton, Juno-n, vagy akár itt is:
Nem tudom mennyire ismerjük, vagy emlékezünk Sáfrányos Petire, vagyis Emotional Horizons-ra, de a hazai trance producerek közül kétségtelenül az egyik legjobb. Lush, Emotia, Beautiful, csak hogy említsek néhányat dalai közül, melyek utat törtek maguknak és olyan kiadóknál jelentek meg, mint az Alter Ego vagy a Conspiracy. 2006 óta évente lep meg minket muzsikákkal, ám egy ideje kicsit visszafogta magát, manapság barátnője, Aneym menedzselése köti le igazán (a leány mellesleg olyan producerek dalaihoz adta már a hangját, mint a Tenishia duó, vagy Nitrous Oxide).
Ám Peti hamarosan újabb dallal jelentkezik, ami valamikor ebben a hónapban lát majd napvilágot.Nagyon úgy néz ki, Roger Shah hamarosan újra felölti a Sunlounger jelmezt és még egy albummal lepi meg a közönséget. A balearic trance papája ugyanis készül a június környékén megjelenő új mixalbumával, a Magic Island 3-mal robbanni, melyen ha minden igaz helyet foglal majd pár igen figyelemreméltó nóta.
Gondolok én itt arra, hogy ismét összeállt a kanadai Zara-val, hogy megalkossák a nagy sláger, a Lost (ami ugye Sunlounger-dal) ‘folytatását’ Found címmel. A kompiláción rajta lesz egyébként a Healesville Sanctuary utódja, az Ancient World is.A Myon & Shane 54 páros jelenleg épp az USA-ban turnézik, és két igen nagy nevű producer vendégszeretetét élvezi: a Dresden & Johnston páros stúdióját rabolják be feltehetően egy közös dal erejéig. Elképzelhető, hogy a készülő szerzői albumuk (melynek hírét az ASOT 450 alatt hintették el) egy darabja lesz az eredmény?
Legújabb szerzeményük, az Ibiza Sunrise helyet foglal Armin van Buuren idei A State Of Trance mixalbumán is, és azt kell mondjam, nagyon durván jó nóta. Vajon ez is az album előszele? Remélem.
Ennyi voltam mára, holnap ismét egy jó hírrel szolgálok, most viszont irány a diszkrét matematika 2. :)