2009. november 1., vasárnap

- DJ Mag Top100, avagy 3x-os hurrá?

Jön az év vége, lepottyant hát az idei Top 100-as DJ Mag lista. Mint tudjuk, a nívós DJ Mag magazin minden évben hirdet egy szavazást, hogy hát ugyan ki-e má’-e a legjobb a szakmában?



Eltelt jópár nap, beérkezett egy talicskányi szavazat is és nemrég kiderült, hogy mi a helyzet idén. A tavalyi (és azelőtti) nyertest, Armin van Buuren-t épp a nászútja kellős közepén hívták fel, hogy “Babám, te bizony idén is megnyerted!”. És hogy kik állnak még a dobogón? Íme az idei év legpopulárisabb lemezlovasai:

 



1. Armin van Buuren
2. Tiesto, aki idei Kaleidoscope albumával belopta magát a pop-kedvelők szívébe is, ezzel egyidőben pedig róla le is mondhatunk, mint trance producer.
3. David Guetta, aki szintén berobbantott egy albumot, a One Love-ot, ami még egész jó is a maga nemében. Bizony, harmadik, nem is csoda, hiszen olyan marketinget kapott, hogy még nagyanyám is őt hallgatja (na jó, nem).
4. Above & Beyond, akik maradtak a helyükön tavalyhoz képest, bár szerintem igazán megérdemeltek volna egy 3. helyet.
5. Paul van Dyk
6. Deadmau5
7. Ferry Corsten
8. Markus Schulz
9. Gareth Emery, aki nagyon szépen felhozta magát az első tízbe, nagy gratuláció neki, egyik kedvencem.
10. Sander van Doorn

A dolog pikantériája még az, hogy kérem szépen a világtörténelemben először találhatunk magyarokat a Top100-as listán, méghozzá a 91. helyen: Myon és Shane54 duója bizony keményen dolgozott az évben és úgy néz ki, a világ igazán kezdi őket megszeretni. Le a kalappal!

Mellesleg azon kezdtem el filózni, hogy mennyi trance DJ van az élvonalban minden évben. Például Bárányék hogy nem kerültek be a listába? Ja, hogy nemzetközileg sehol sem lennének?

Aki kíváncsi a teljes listára, itt megnézheti.