2009. április 2., csütörtök

- Változnak az idők 1.

Meglepően sokan kérdezték az elmúlt fél hónapban: mi van velem? Miért álltam le? A válasz pedig igen sokrétű.
Először is szeretném megköszönni azoknak, akik hiányoltak, mert ők is ösztönöztek arra, hogy minél hamarabb visszatérjek és hajnalokba nyúlóan ütögessem a mellesleg nagyon-nagyon jól teljesítő laptopom billentyűit. Szeretném megköszönni a blog hasábjain már sokat emlegetett Myon-nak, hogy megtisztelt egy kommenttel :). És szeretném megköszönni a Fornetti-s sajtos pogácsának, mert az meg k...a finom. És akkor nézzük sorjában, mi is történt manapság:

Március 15-én valami véget ért. Mindenki tudta már előre, mindenki érezte a szívében és keserűen számított is rá, bár talán nehéz volt elhinni. A 'mindenki' most azokat jelöli, akik sokat hallgatták a TranceTream FM-et és részt vettek a rádió oldalán zajló életben. A rádió hazánk leghallgatottabb, legsikerebb online trance rádiója volt. Profi csapattal, nagyszerű közösséggel, rengeteg munkával a hátuk mögött és főképp színvonalas adásokkal és igényes rezidensekkel.
Bizonyos forrásokból lehetett már tudni, hogy valami készül, még ha nem is tudtuk, hogy pontosan mi. Aztán március közepe előtt picivel bejelentették, hogy készüljünk: vége.
Az online TranceTream FM március idusán megszűnt sugározni, a Shoutcast szervert lelőtték, elhallgatott örökre. Hogy mi a jövő? Háát... átnyergelnek egy vérprofi csapathoz, stúdióba meg ami illik és földi sugárzáson folytatják a trance szórását kissé megújulva-átalakulva. Több lesz a hallgató, korszerűbb a környezet, szebb a köntös és talán így a trance sem lesz annyira underground műfaj a magyar zenei élet esztergapadján. Persze áldozatok mindig vannak: jó pár rezidenstől/műsortól/baráttól meg kellett válnia a csapatnak. Hogy pontosan kik ők? Még nem tudjuk.
A fórum még egyelőre él. Nem is csoda, hiszen hazánk talán legjófejebb, legösszeszokottabb és legösszetartóbb trance rajongói közössége osztja ott meg napi életét, véleményét. Nem ismerek még egy ilyen nagyszerű fórumot (bár az is igaz hogy nem sok fórumközösségnek vagyok a tagja).
Ez engem annyiban érint főként, hogy a 'blogból posztokat kiragadós TT főoldalra kirakós' korszaknak ezennel vége és én is lépek egyet előre: amint beindul a gépezet Atishéknál, egy leszek azok közül, akik időről-időre hírekkel töltik majd meg az oldalt, exkluzíve nekik.
A TT-nek tehát vége, de ne szomorkodjunk, hamarosan ismét élvezhetjük őket az éterben.

Viszont nem csak a rádió hagyott itt minket. Pár hete nem lehet elérni egy olyan oldalt, amiről itt nagyon sok szó esett és nagyon a szívemhez nőtt: a Music of Trance-t. Egy kis közösségi portálként indult és bár nem nőtte ki magát valami bazi nagy szájttá, rendesen voltak tagok/látogatók/nézettségi adatok. Az oldalon összeverődött egy erős csoport akikhez nekem is volt szerencsém csatlakozni. Ennek köszönhetően jó pár már szinte barátot szereztem az ország különböző pontjairól. Az oldal nélkül most kevesebb lennék.
Hogy mi történt? Nem lehet tudni. Kérdeztem az alapítókat, a főadminokat, de ők is értetlenül állnak az eset előtt. Valószínű, hogy az Extra.hu gondolta úgy, véget vet a dolognak.
Érdekes, a múltkor pont erről beszélgettünk a törzstagokkal és visszaidézve a majd' 2 évet, amíg az oldal futott... hát én már majdnem sírtam :). Egy perces néma csönd.

Talán enyhítő körülmény, hogy folyamatban van egy másik kezdeményezés, ami betöltheti a MoT helyét a szívünkben...
tubíkontinyúd.