2009. március 5., csütörtök

- Dresden új társa

Dresden és JohnstonDave Dresden neve egyáltalán nem ismeretlen a trance-rajongók körében. A nagy los angelesi mágust sokáig Josh Gabriel oldalán láthattuk, kettejük duója nagyon szépen ívelt felfelé pár éve. 2002-ben jelent meg első kislemezük, a Lament, de az igazi áttörést a 2006-os Dangerous Power hozta meg számukra. Sokáig ostromolta a nemzetközi slágerlistákat és előhírnöke volt debütalbumuknak, ami meglepő módon a Gabriel & Dresden nevet viselte. Ezen a szintén 2006-os lemezen olyan hatalmas, mára klasszikusnak számító darabok találhatók, mint a Tracking Treasure Down, a Sidney vagy a Dust In The Wind (ami egy Scorpions dal átirata). Ezek után jött még két kollaboráció, ami nagyon jól sikerült, hiszen ki ne ismerné fejből az Armin van Buuren-nel közösen írt ZoCalo-t (ami egy Los Angeles-i görög kávézó neve) vagy a Markus Schulz neve alatt fémjelzett Without You Near-t?

2008. március 30-án viszont hivatalosan is bejelentették, hogy többé nem dolgoznak együtt, személyes és zenei okokból is és inkább a szólókarrierjükre koncentrálnak. A szcéna elvesztette egyik legjobb párosát...

Most viszont úgy néz ki, Dresden új partnerre talált, mégpedig a Mephisto Odyssey egyik alapító tagjában, Mikael Johnston-ban. Az új, Dresden & Johnston néven futó formáció már javában bele is vágott a lecsóba: első megjelenésük Lilly Allen popénekesnő albumának első kislemezén lesz hallható, a Fear-t vették kezelésbe. Nem mellesleg Nadia Ali újabb slágerét, a Love Story-t is újradolgozták és nagyon pattogós darab lett belőle. Megjelenési dátum egyelőre nincs.
Ígéretes a páros, ez kétségtelen, MySpace oldalukon pedig bele is lehet hallgatni az elkészült remixekbe.