2008. július 1., kedd

- No. 1.

Szinte mindenkinek van kedvenc száma. És nem a pillanatnyi slágerre gondolok, hanem egy olyan dalra, ami életed végéig ott motoszkál a fejedben. Ami megfog és nem enged el, aminek dallamát, szövegét akármikor képes vagy felidézni. Egy olyan, ami részegen először jut eszedbe, és kezded el énekelni :D
Az ok, amiért igazán különleges lehet számunkra egy szám, sokféle lehet. Lehet, hogy miközben megkérted szerelmed kezét, ez ment a háttérben, vagy meghallottad egy buliban és tökjó volt, esetleg valami egyéb, megmagyarázhatatlan ok miatt. Mert tetszik, de nagyon. Mindenkinek van egy ilyen dala.

Ez alól természetesen én sem vagyok kivétel. Van egy muzsika, ami hiába van már 3 éve a playlist-emben, újra és újra meghallgatom. Ez pedig az ezen a héten a HÉT FAVORITJÁban hallható Yet Another Day. A hunyó jelen esetben a holland származású Armin van Buuren, akit ebben az évben a DJ Mag magazin olvasói az év 1. számú DJ-jének szavaztak, a The DJ List nevű hivatalos DJ listán pedig Tiesto után menetel a 2. helyen.
2002-ben egy fellépés alkalmával találkozott az ex-Genesis tag Ray Wilson-nal, és a gitáros-vokalista hangja azonnal felkeltette az érdeklődését. Ugyanebben az évben összeálltak egy szám erejére, ez volt a Yet Another Day, ami Wilson Millionairhead című albumán akusztikus változatban is szerepel. A dalszöveget a két zenész közösen írta, a számban hallható gitárszólót pedig Armin öccsének, Eller van Buuren-nek köszönhetjük.
A szám egy single formájában még 2002-ben meg is jelent, majd felkerült Armin debüt albumára, a 2003-as 76-ra.
Én 2005-ben hallottam először, egy Paul Oakenfold-mix kellős közepén, és azóta bátran kijelenthetem: ez a legesleges-legkedvencebb zeném :) Igazából nem tudom miért. Csak jó. Nekem.

Dalszöveg...:
Something's disappeared inside
Should I try to run away?
If I could I would escape you
I won't argue anymore
I have lost the will to be
Hope you don't think I'm ungrateful

Close the curtains, lock the door
Left my note upon the stairs
In hope you wouldn't read it
Fake emotions in my head
Everything I've seen and read
Can't begin to find a reason

Why, why are you laughing
Is it something that I said?

I don't like this place at all
Makes me wonder what I'm here for
Someone take this pain away
I'm dying to see another day
And I don't want to be your friend
Or pretend I can fit into
I'm incensed, I'm blown away
Dying to see another day

...és videóklipp: