2008. június 9., hétfő

- Bobina - Again

Jött, látott és ismét tarolt.
A jobb oldalt látható 26 éves fiatalember 4 éve robbant be a trance-köztudatba és azóta meg sem áll, a csúcsra tör, és minden esélye megvan a sikerre. Mára a világ minden táján megismerik hihetetlenül egyedi hangzásvilágát, mely érdekesen, de kitünően ötvözi a hagyományos elektronikus zenei elemeket, a formabontó újításokat és az orosz népzenét. Mert bizony egy moszkvai legényről van itt szó, egyenesen az Anyaföldről. 3 szerzői album, egy halom promo és maxi, rengeteg vérpezsdítő remix, felejthetetlen, fülbemászó dallamok, a tech-, progressive és vocal trance fölülmúlhatatlan zabigyerekei.
Ő Dmitry Almazov.
Bobina.

Debüt albuma, a Catchy 2004-ben egycsapásra meghozta neki a hírnevet az orosz trance berkekben, ám a nemzetközi elismerésre még egy évet kellett várnia, a Lazy World és a September Rain című számával viszont olyan producerek figyeltek fel rá, mint Armin van Buuren, BT, Ferry Corsten vagy épp Solarstone. Azóta meredeken ível felfelé a karrierje, második albumával, a 2006-os Beautiful Friend-del pedig végleg megerősítette pozícióját a nyugati nagyágyúk között. Ahogy Ferry Corsten mondotta, "ha megkérdeznék, ki a legtehetségesebb progressive trance előadó Oroszországban, egyetlen név jutna az eszembe - Bobina."

Ez év májusában megjelent legújabb szerzői albuma, a sorban a harmadik, ami ezúttal az Again címet kapta. A bal oldalt látható borító is arról árulkodik, hogy nem mindennapi összeállítással van dolgunk, és ez teljes mértékben igaz is. A 11 számot felvonultató album ízig-vérig Bobina. Folyamatos lüktetés, és olyan dallamok melyek meghökkentően elvarázsolnak mindenkit, akin keresztül mennek. Első hallgatásra beleszerelmesedtem.
Bobina varázsa egyedi hangszerein alapul. Hihetetlenül kifinomult supersaw-ok, és agyonbuherált, mégis gyönyörű square-ek futják végig a korongot, a hangzást pedig tökélyre viszi a mesteri masterelés. És akkor nem is említettem, hogy sok dalban megfigyelhetők orosz népzenei motívumok, amelyek lágyan, nem idiótán jelennek meg a szerzeményekben. Mindezek mellett olyan énekesek adták hangjukat az albumhoz, mint Tiff Lacey, Elles de Graaf vagy épp Erire. A vokálok fantasztikusak, első hallásra belecsimpaszkodnak az ember fülébe és legalább egy álló napig el sem engedik.
Fantasztikusra sikeredett tehát az új Bobina 11-es, minden elismerésem az orosz fenegyereknek. Fülbemászó, táncoltató, élvezhető, mesteri, gyönyörű. Mi kell még?

Tracklista:
01. Bobina feat. Elles de Graaf - Lighthouse
02. Bobina - Slow
03. Bobina - Invisible Touch
04. Bobina feat. Tiff Lacey - Where Did You Go?
05. Bobina feat. R Kenga - Honestly
06. Bobina - Time & Tide
07. Bobina - Spinning
08. Bobina - Go Get Vodka
09. Bobina feat. Erire - More Than Love
10. Bobina feat. R Kenga - That's What I Did For You
11. Bobina - The Last He Said

És íme, innen letölthető. Ha esetleg jelszót kér a kicsomagolásnál akkor az gam3 lesz. ;)